گیربکس

Wiki Article

سرعت و راندمان: سرعت و راندمان مورد نیاز گیربکس نیز باید در نظر گرفته شود. برای کاربردهای پرسرعت مانند نوار نقاله یا توربین ها، گیربکس حلزونی به دلیل کارایی و توانایی رسیدگی به سرعت های بالا اغلب بهترین انتخاب است.

به عنوان مثال، یک گیربکس سیاره ای می تواند سرعت را کاهش دهد و در عین حال گشتاور را افزایش دهد و آن را برای کارهایی که نیاز به دقت و استحکام دارند مناسب می کند.

هیدروموتور اوربیتالی برای کاربردهای دقیق به کار رفته و فشارشکن هیدرولیک ایمنی سیستم را تضمین می‌کند.

یک گیربکس صنعتی از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. می‌توان گفت مهمترین بخش یک گیربکس، چرخ دنده است. بسته به نوع گیربکس و کارکردی که برای آن ساخته شده است، چرخ دنده‌ها شکل‌های متفاوتی خواهند داشت. یکی دیگر از بخش‌های یک گیربکس صنعتی پوسته آن است. جنس پوسته معمولا از چدن ریخته گری شده است و دنده‌ها در درون پوسته گیربکس قرار می‌گیرند.

گیربکس ماشینی است که وظیفه انتقال توان مکانیکی یک منبع به مصرف کننده را برعهده دارد و موجب تامین گشتاور و سرعت دورانی مورد نیاز به مصرف کننده می شود. در واقع عملکرد گیربکس به این گونه است که در بین منبع توان و مصرف کننده قرار گرفته و بین آن ها انعطاف به وجود آورده و به عنوان یک واسطه مابین منبع توان و مصرف کننده هماهنگی به وجود آورده و میزان گشتاور و سرعت مورد نیاز مصرف کننده را تنظیم می کند.

اگر شما می خواهید یک گیربکس برای یک نوار نقاله انتخاب کنید، باید اطلاعاتی مانند توان موتور، سرعت مورد نیاز نوار نقاله، نوع بار، طول نوار نقاله و … را در اختیار داشته باشید.

صنعت تولید مشاهده متن کامل برق: در توربین‌های بادی و سایر تجهیزات تولید انرژی.

اجزای این نوع گیرباکس ها از یک قطعه ماردون فولادی سختکاری شده‌ی سنگ زنی شده به همراه یک چرخدنده عموما برنجی (برنز) ریخته گری شده، و پوسته عموما آلومینیومی تشکیل شده است. ورودی در گیربکس حلزونی به دو صورت هالو شافت و شافت ورودی قرار داده می‌شود که در نسخه شافت ورودی برای اتصال به موتور یا الکترو موتور نیاز به کوپلینگ می‌باشد.

مقاله پیشنهادی: بهترین موتور و گیربکس بالابر پله کدام است؟

گیربکس‌های خودکار، بدون نیاز به تغییر دنده دستی و به صورت اتوماتیک، دنده را تغییر می‌دهند. این مکانیزم به وسیله سیستم‌های هیدرولیکی یا الکترونیکی کنترل می‌شود و به همین دلیل، راحتی و سهولت استفاده را برای کاربران فراهم می‌کند.

انواع مختلفی از گیربکس‌های صنعتی در سرتاسر جهان ساخته شده است. یکی از تفاوت‌های اساسی موجود بین گیربکس‌ها مشخصه‌های کارایی آن‌هاست. قیمت انواع گیربکس هم با در نظر گرفتن همین تفاوت‌ها مشخص می‌شود.

نیرو از منبع (مثل موتور الکتریکی) از طریق یک شفت ورودی به گیربکس منتقل می‌شود. این شفت ورودی معمولاً به یک چرخ‌دنده متصل است.

بررسی ارتعاشاتی منظم چرخدنده ها و یاتاقان های داخلی را می‌توان برای آزمایش عدم همراستایی دستگاه، ترک قطعات و غیره انجام داد.

نوع گیربکس: (حلزونی، کرمی، سیاره ای، مخروطی و …) هر نوع گیربکس مزایا و معایب خاص خود را دارد.

Report this wiki page